Detingut màfia italiana a a Barcelona

La Guàrdia Civil ha arrestat a Barcelona un ciutadà italià de 34 anys, reclamat per les autoritats italianes per delictes de tràfic de drogues, blanqueig de capital i pertinença a organització mafiosa. El detingut estava en parador desconegut des de feia diversos anys i està considerat com un dels caps més importants de la ‘Ndrangheta, present als cinc continents i coneguda com la màfia més perillosa del món.

Segons el comunicat de la Guàrdia Civil, la investigació es va iniciar quan van tenir coneixement que aquesta persona podria ser a Catalunya. Després de contactar amb els investigadors italians de la brigada mòbil de la Prefectura de Policia de Reggio Calabria i del Servei Central Operatiu de la Polizia di Stato, aquests els van informar que l’home era un dels “fugitius de màxima perillositat” de l’‘Ndrangheta.

L’Equip de Fugits de la Justícia de la Unitat Central Operativa (UCO) es va desplaçar per comprovar els indicis obtinguts i amb l’ajuda de la Unitat de Policia Judicial de la Zona de Catalunya (UPJZ) van localitzar un familiar del fugitiu i van establir “una intensa i discreta vigilància sobre ell”. Va ser així com van localitzar el fugitiu quan sortia del Mercat de Sant Gervasi, on va ser identificat i detingut.

Investigació a Itàlia

El fugitiu detingut està en cerca a Itàlia per dos ordres de presó preventiva i investigat en el marc de la operació italiana European Ndrangheta Connection. Aquest dispositiu policial es va fer en diversos països europeus a la vegada, però l’individu va aconseguir escapar.

Al novembre de 2020 també va ser condemnat a 20 anys de presó per exercir un destacat paper en el tràfic internacional de drogues i el blanqueig de capital en el seu país.