L’alcaldessa ha demanat no barrejar la mort violenta a Saragossa i la detenció de Rodrigo Lanza amb el cas del 4-F. Ho ha fet en resposta al grup de Ciutadans. El PP també ha portat el tema al ple, i amb el suport de Cs, el PDeCAT i el PSC han votat rebutjar el premi Ciutat de Barcelona que el jurat independent va atorgar als autors del documental ‘Ciutat morta’. BComú, ERC i la CUP hi han votat en contra.

El president del Grup Municipal del PP, Alberto Fernández Díaz, ha demanat a l’alcaldessa que demani disculpes per avalar les tesis del documental “propagandístic de part” i li ha sol·licitat que el consistori faci un relat alternatiu als fets. També li ha exigit disculpes la presidenta municipal de Ciutadans, Carina Mejías, i que prengui mesures per retirar el premi.

L’alcaldessa ha condemnat la mort violenta a Saragossa i ha transmès la seva solidaritat a la família de la víctima. Colau ha considerat “fora de lloc” que se li demanin explicacions d’un fet que ha succeït a Saragossa, i creu que és imprudent i irresponsable voler relacionar els fets ocorreguts a Barcelona fa 11 anys amb els darrers esdeveniments.

Colau ha retret a Carina Mejías que porti la Guàrdia Urbana al ple “només per relacionar-la amb polèmiques”, mentre que el govern “ha treballat per dotar-la dels recursos que necessita” i ha mostrat tot el seu suport al cos policial. L’alcaldessa ha recordat que tant el plenari municipal com el Parlament va aprovar una declaració per revisar els fets.

El PDeCAT ha demanat també rebutjar l’atorgació del premi i ha retret a Colau que usés en campanya el cas del 4-F per desgastar l’alcalde d’aleshores, Xavier Trias, i la Guàrdia Urbana. El PSC també ha donat suport a la mesura per restaurar l’honor del cos policial.

En canvi, des d’ERC s’ha demanat no fer partidisme de la GUB, tant al govern com a l’oposició. La CUP ha defensat els autors del documental, la productora Metromuster, llegint un comunicat en què asseguren que els fets ocorreguts a Saragossa no canvien en res les irregularitats exposades al documental i defensen la innocència de Rodrigo Lanza, ara detingut “per un atestat que novament només reflecteix la versió policial”.