La manifestació, convocada per Metges sense Fronteres, ha aplegat aquest dimarts a la tarda a la plaça del Rei desenes de persones per condemnar l’atac aeri que es va produir ara tot just fa un mes a un hospital de Kunduz, al nord-est de l’Afganistan, i que estava gestionat per aquesta organització humanitària. En total van perdre la vida 30 persones, 13 pertanyien al personal de l’hospital, 10 eren pacients i la resta no han pogut ser identificades. 37 més en van resultar ferides.

En la concentració, els organitzadors han llegit un manifest en què asseguren que l’atac suposa una clara violació del Dret Internacional Humanitari i no accepten que es parli de danys col·laterals. Metges sense Fronteres també està recollint firmes perquè els Estats Units acceptin una investigació independent per esclarir l’atac.

L’organització també ha fet una crida a totes les parts del conflicte perquè es respecti la vida dels civils, els centres de salut i el personal mèdic, tal com estipula el Dret Internacional Humanitari. Per això ha engegat la campanya “Even war has rules” (Fins i tot la guerra té regles) a les xarxes socials.