JAUME COLLBONI, president del Grup Municipal del PSC "Pensem que el que no es pot fer és no fer res, que és el que ha passat des que aquest govern va entrar a l'Ajuntament. La queixa més estesa a Ciutat Vella entre els veïns i veïnes és que no s'està fent res."

Collboni considera que cal que l’Ajuntament “sigui actiu” a combatre l’explotació sexual i que persegueixi la demanda

d’aquests serveis. Segons el líder socialista, la queixa més estesa dels veïns és que no s’hi fa res, que ha desaparegut la pressió policial i no es percep quina és la política que vol seguir el govern. El president del Grup Municipal del PSC ha descartat que aquest sigui un problema generalitzat a tota la ciutat i l’ha focalitzat només a Ciutat Vella. Per això ha reclamat la compareixença de la regidora del districte, Gala Pin. “No només un problema policial”, ha dit Collboni, que ha afegit que es tracta d’una problemàtica social i ha reivindicat una solució basada en la prevenció, la reinserció i la dissuasió dels clients, entre d’altres.

Des del Grup Municipal de CiU, la regidora Mercè Homs ha donat “suport absolut” a la denúncia dels veïns del carrer d’en Robador, amb qui té previst reunir-se aquest dimarts. En un comunicat, l’exregidora de Ciutat Vella assegura que “si s’abaixa la guàrdia, es perd amb molta facilitat el terreny guanyat”, i ha acusat el govern municipal de “deixar d’actuar” al Raval.

El president del Grup Municipal del PP, Alberto Fernández Díaz, ha criticat que s’està abaixant la guàrdia no només a Ciutat Vella sinó a tot Barcelona. Per això, reclama redistribuir els agents de la Guàrdia Urbana per evitar que hi hagi barris o franges horàries en què la presècia policial sigui “testimonial o nul·la”.