És la desembocadura del riu Besòs aquest matí i un dels punts on es fa més visible tota la pluja que va caure durant la jornada d'ahir. Avui baixaven 20 metres cúbics d'aigua per segon i durant la matinada la xifra va arribar als 60 metres, que és 30 vegades més de l'habitual. On encara perdura el temporal de manera considerable és a les platges. La mar de fons va portar ahir onades d'entres tres i quatre metres i fins i tot van arribar als sis metres. Un mar de fons que aguantarà fins a la tarda. Aquesta mar remoguda ha deixat les platges plenes de residus i amb molta feina per als serveis de neteja, que de bon matí ja han hagut d'esforçar-se de valent per recollir totes les fulles i les branques. Precisament les branques són un dels principals motius de les 21 sortides, cap de greu, que ahir van fer els serveis d'emergència. També les petites inundacions o les tapes del clavegueram com aquesta que es trenquen per la pressió de l'aigua. Avui el paisatge al front marítim era ben diferent al d'ahir. La gent ha aprofitat el cel clar per passejar, pendre el sol, fer fotografies o fer una bacaina. La majoria ahir van ser previsors. Les xarxes socials també s'han fet ressò del fort temporal que ahir va afectar Barcelona. A Instagram els usuaris hi han penjat un bon grapat de fotos de la pluja i el vent.

El temporal de pluja, vent i mala mar a Barcelona ja ha remès malgrat que es manté activada la fase d’alerta del Pla d’emergència municipal, pel fort onatge. La Generalitat també té activat pel mateix motiu l’Inuncat i el Procicat, i ja no pel risc d’inundacions ni fortes ventades.

A Barcelona el cabal del riu Besòs ha arribat a 60 m3/s, quan l’habitual és només 2 m3/s. Aquest dimarts al matí el cabal no era tan violent com ho havia estat durant la nit i baixava a 20 m3/s. L’augment del nivell de l’aigua del mar ha deixat, però, una llera molt bruta, igual que les platges de la ciutat. De fet, els serveis de neteja han treballat intensament durant tot el matí per retirar fulles i branques dels carrers.

El servei d’emergències ha realitzat 21 serveis de reconeixement de façanes, retirada de branques i per petites inundacions a terrats.

La Policia Portuària confirma que el port ha recuperat la normalitat després de les afectacions pel temporal de mar d’aquest dilluns. El fort onatge de la tarda va impedir l’entrada de sis vaixells al Port de Barcelona: cinc mercants i un creuer. Aquest últim, que portava 2.200 passatgers a bord, ha arribat aquest dimarts al matí a la terminal D, cap a les sis, després d’unes 24 hores d’espera. Des d’ahir, ha estat aturat més enllà de la bocana del port esperant poder atracar quan les condicions meteorològiques milloressin. Entre els sis vaixells, també n’hi havia un de càrrega que ha pogut entrar a port a la mitjanit.

El temporal ha deixat fins a 35 litres per metre quadrat a Vallcarca, i les ratxes màximes de vent han estat de 50 quilòmetres per hora a l’Eixample. Les onades han arribat gairebé als tres metres i a les desembocadures dels rius el cabal ha crescut notablement. Com a mesura de prevenció, els operaris han hagut de netejar les entrades dels claveguerams per evitar que la quantitat de fulles ara en època de tardor les embussin.