IÑAKI GARCIA, veí del Raval "Entenem que és molt greu, que s'han de donar explicacions i de moment ens creiem més als veïns, i entenem que és una mort per una intervenció desproporcionada i irregular dels Mossos."

En la concentració hi han participat familiars i amics de Juan Andrés Benítez Álvarez, un conegut empresari del Gaixample originari d’Andalusia i instal·lat a la nostra ciutat des de fa anys. Segons ha avançat el setmanari ‘La Directa‘, la mort de Benítez després de ser reduït pels Mossos d’Esquadra ha causat indignació a l’Associació Catalana d’Empreses per a Gais i Lesbianes (ACEGAL), a la qual pertanyia l’empresari.

Els participants han acusat els Mossos d’Esquadra d’actuar “amb un excés de violència” i han reclamat que s’obri una investigació per esclarir les causes de la mort de l’home. La víctima tenia 50 anys i va morir aquest cap de setmana a l’Hospital Clínic després de ser reduït pels agents al carrer de l’Aurora, a Ciutat Vella. Segons el Departament d’Interior, l’home va ser detingut perquè tenia una actitud molt violenta i, quan els agents van intervenir per aturar la baralla, va agredir-ne dos.

La versió dels veïns discrepa radicalment de l’atestat policial. Asseguren que vuit agents van reduir-lo fins a deixar-lo inconscient. Un dels testimonis dels fets relata que, quan va començar a caminar, una agent dels Mossos d’Esquadra “el va agafar del braç i se li va tirar a sobre, i al mateix moment els altres [dos agents] també se li van tirar al damunt”. Malgrat les divergències, tots coincideixen a dir que una ambulància va atendre’l al mateix carrer de l’Aurora i que després se’l van endur a l’hospital. La versió de l’altre home que va participar en la baralla coincideix amb la que donen els Mossos d’Esquadra.

Precisament avui el Jutjat d’Instrucció número 20 de Barcelona ha obert una investigació per esclarir-ne els fets. La FAVB ha exigit que s’aclareixi el cas del carrer de l’Aurora i ha recordat casos recents en què també es van acusar els agents de la comissaria del carrer Nou de la Rambla per presumptes maltractaments i abusos. Per això, demanen que es convoqui el Consell de Seguretat Urbana i que el Departament d’Interior doni explicacions sobre els fets. Des de la FAVB, temen que “res no seria més perillós que un grup violent i descontrolat s’enquistés en una comissaria i fes regnar al barri que té assignat protegir una concepció particular  d’ordre.”