La secció canina de la Guàrdia Urbana, l’Àrea de Benestar Animal de l’Ajuntament i agents rurals de la Generalitat van accedir dimecres al soterrani, situat a Paral·lel, després que la FAADA en denunciés l’existència al consistori i al cos municipal. El soterrani, de 25 metres quadrats, es trobava molt deteriorat i en unes condicions higièniques i sanitàries “absolutament deficitàries”.

El suposat propietari dels ocells, la majoria dels quals són canaris, era un home de 44 anys de nacionalitat búlgara. El detingut ha estat denunciat per mantenir els animals en instal·lacions que els poden causar danys greus a la salut o fins i tot la mort, una falta considerada greu o molt greu per la llei de protecció dels animals.

El centenar d’ocells han estat traslladats a un centre on se’ls ha desparasitat i on reben l’atenció adequada perquè es recuperin. L’Ajuntament i els agents rurals duen a terme cada any campanyes específiques per actualitzar el cens d’ocells i garantir el compliment de la normativa dels coneguts com a nuclis zoològics, com s’anomenen els centres que alberguen, comercialitzen, tracten i reprodueixen animals.