Dia d’anar i venir d’ambulàncies al Nou Hospital Evangèlic de Sant Martí. Aquest dissabte ha començat el trasllat d’un centenar de pacients des de l’edifici de Gràcia. Es farà en tres torns i s’allargarà tot el cap de setmana i part de la setmana vinent, quan hi arribaran els malalts de l’Hospital de l’Esperança. D’aquesta manera, començarà a funcionar un nou equipament al districte de Sant Martí, que servirà per pal·liar la manca de llits d’hospitalització de malalts crònics i facilitarà les derivacions de pacients des de l’Hospital del Mar.

200 llits d’hospitalització i més de 10.300 m²

L’equipament sociosanitari està pensat per atendre pacients amb una o més malalties cròniques o amb problemes de salut que requereixen d’hospitalització. Disposa de 200 llits d’hospitalització i més de 10.300 m² de superfície. S’ha fet una aposta clara pels espais comuns i la comoditat de les habitacions, amb l’objectiu de fer més agradables les hospitalitzacions, que normalment són més llargues que en un hospital convencional.

trasllat hospital evangèlic Sant Martí

Dos anys d’obres al Nou Hospital Evangèlic

Les obres del Nou Hospital Evangèlic van començar el juny del 2021. Els treballs per tirar endavant aquest edifici de sis plantes, aixecat en un solar municipal cedit a la fundació per 50 anys, han tingut un cost de 18 milions euros. La construcció s’alça sobre la façana protegida de les antigues cotxeres de TMB al Poblenou.