Els veïns de Diagonal Mar denuncien les destrosses que uns lladres van ocasionar la matinada de dimecres passat en una vintena de cotxes, aparcats en un solar ubicat entre l’avinguda Diagonal i el carrer de Llull. Aquest divendres al matí encara hi havia vehicles amb les finestres trencades i l’interior rebregat.

El soroll de la trencadissa dels vidres va alertar els veïns, que van trucar a la policia. “Hi havia tres nois, que van trencar els vidres de manera indiscriminada d’uns 20 o 25 cotxes“, explica Jordi García, veí de Diagonal Mar. García assegura que aquest episodi nocturn no és un fet aïllat i explica que és habitual trobar vehicles forçats en aquest descampat.

Robatoris, brutícia i plagues de rates

A més, els veïns alerten que els problemes venen de lluny al solar, que funciona com a aparcament provisional. Lamenten que, a banda dels robatoris, s’hi acumula brutícia i hi ha hagut plagues de rates. El veïnat, per tot plegat, afirma sentir-se insegur. “Tenim també un problema de droga, hi ha xeringues i hi ha veïns que no deixen que els seus fills creuin per aquí”, comenta Elisa Gil, del Moviment Diagonal Mar.

Demanen una actuació provisional

Els robatoris d’aquesta setmana han estat el detonant perquè els veïns de la zona hagin demanat a l’Ajuntament que faci una actuació provisional al solar. “Demanen que hi hagi un aparcament regulat, per als veïns, però de moment res de res. Estem desesperats“, denuncia Mari Carmen García, membre també de l’entitat Moviment Diagonal Mar.

Ara mateix, en el descampat hi aparquen uns 300 cotxes diàriament, i segons el planejament del 22@, en un futur hi ha d’anar una zona verda i pisos de protecció oficial.

El districte de Sant Martí, per la seva banda, reconeix que hi ha prevista una actuació de neteja en aquest espai, que acumula queixes des de fa temps, i assegura que fa seguiment de les incidències.