Remuntar les reserves de sang amb un ambient festiu i animar els més joves a sumar-s'hi. Amb aquest doble objectiu ha arrencat aquest matí la marató de sang 2.0. Una marató que a les 11 del matí ja havia aconseguit ... donacions però que en set dies vol arribar a les 7.000, necessàries per garantir la demanda dels hospitals durant almenys 10 dies. LLUÍS PUIG, director de l'Àrea de la Sang de Banc i Teixits "La marató es publicita a través de les xarxes socials i enguany s'estrena al whatsApp. En definitiva per arribar al col·lectiu joves. Ells són qui han de fer el relleu als donants habituals que, per motius d'edat, no poden fer-ho. Ara mateix es necessiten almenys 25.000 donants per substitiur els que anualment deixen de ser-ho." Després de la donació molts d'aquests joves s'han fet l'autofoto per mirar de convèncer els que encara dubten. A banda de la Torre Agbar que acull avui i demà el punt de donació especial d'aquesta edició també es pot donar sang a hospitals com el Clínic, Vall d'Hebron i Sant Pau o en els punts mòbils que es distribueixen arreu de Catalunya.

La Marató 2.0 se centra aquest any en el col·lectiu de joves perquè s’apuntin a donar sang i facin el relleu de les persones que han deixat de fer-ho per diversos motius, com l’edat. Segons el Banc de Sang i Teixits el nombre de nous donants sol ser semblant al dels que deixen de ser-ho, però ho fan menys vegades l’any. A la ciutat s’han habilitat punts d’extracció de sang als hospitals públics i també a l’Hospitalet. A la Torre Agbar també s’hi pot anar a donar sang, tant aquest divendres com dissabte, des de les 10 fins a les 21 h.

Difusió a través de les xarxes socials

Per arribar a més ciutadans i sobretot al públic jove, s’ha optat per una campanya amb un equip de nois de 18 anys que s’afegeixen als ambaixadors 2.0 de la donació i que vol dinamitzar l’esdeveniment a través de les xarxes socials. S’espera poder mobilitzar d’entrada uns 7.000 donants, que és la xifra que diuen que caldrà per recuperar les reserves després de les festes, que és quan les reserves de sang són més baixes. A través del web www.maratodonants.cat s’animen els ciutadans a col·laborar en la causa compartint un missatge per correu electrònic, al Twitter, Facebook o per WhatsApp, o bé reservant una plaça per fer la donació.