Dels plats més elaborats... als de tota la vida... Són algunes de les propostes gastronòmiques que es poden tastar al Mercat de Mercats. Una fira que arriba a la tercera edició amb el mateix objectiu: promocionar els productes de mercat i la cuina de casa nostra. "Un huevo con patatas que me encanta, está buenísimo" "He menjat una ostra. Una ostra que era fanstástica, molt bona" Com ells, molts s'han acostat a la caça de productes i plats ben diferents. Fins i tot, begudes produïdes amb processos artesanals. JAUME BAGUÉ, responsable de Cervesa del Montseny. "Són cerveses que són més aromàtiques, amb més cos, més sabor... Són cerveses 100% naturals, sense pasteuritzar ni filtrar" Entre les parades, aquest any, una novetat: per primera vegada s'hi exposa peix fresc. I fins i tot, a l'aula gastronòmica s'ha explicat com tallar una tonyina de 280 quilos. La plaça de la Catedral s'ha convertit en un aparador gastronòmic amb més de 100 expositors entre parades de mercat, cellers i restauradors. Fins i tot les escales del temple s'han convertit en un improvisat pícnic. "Genial, me parece una gran iniciativa, estamos disfrutando aquí...bueno ya nos ves, súper bien" La pluja que ha caigut en alguns moments no ha estat un impediment per als centenars de persones que s'han apropat al Mercat de Mercats. L'organització confia superar els 230.000 visitants que van visitar la fira l'any passat.

La fira Mercat de Mercats se celebra del 19 al 21 d’octubre a l’avinguda de la Catedral i a l’avinguda de Francesc Cambó. En l’edició d’enguany, la número tres, s’han volgut potenciar els joves cuiners i les activitats 2.0, a més de promocionar els productes del país i la cuina del territori.

Durant tot el cap de setmana hi participaran 130 agents, amb 38 parades que mostraran i on es podran degustar els productes dels 39 mercats de la ciutat. També s’ha habilitat un espai on es faran tallers i degustacions. Gairebé una trentena de cuiners -alguns de reconeguts i també joves promeses- cuinaran en viu receptes pròpies amb els productes del país.

Enguany una de les novetats és el Bus Alícia, en el qual es faran tallers i activitats per a tots els públics per promocionar l’alimentació saludable. El món 2.0 també tindrà un gran protagonisme en aquesta edició. Hi haurà, entre d’altres, concursos d’Instragram i de blogaires.

La fira està organitzada per l’Institut Municipal de Mercats (IMMB) de l’Ajuntament de Barcelona, que també hi serà present per recollir signatures per a la candidatura de la Cuina Catalana perquè sigui considerada per la Unesco com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat. Els organitzadors esperen superar els 230.000 visitants de l’any passat.