El Dia de la Reforma es celebra el 31 d’octubre en commemoració de la Reforma Protestant del segle XVI. Les esglésies evangèliques celebren d’aquesta manera quan Martí Luter va clavar a les portes de l’església de Wittenberg, el 31 d’octubre de 1517, les conegudes com a ‘Les 95 tesis’, un document on el llavors pastor catòlic posava de manifest les seves idees sobre l’Església de Roma i que va originar el debat teològic que conclouria amb la Reforma Protestant.

‘Les 95 tesis’ desafiava el paper de l’església catòlica i posava en dubte l’autoritat papal, en qüestionar obertament la venda d’indulgències (el perdó dels feligresos, a canvi de diners) i en condemnar l’avarícia eclesiàstica. Les Disputtio pro declaratione virtutis Indulgentiarum, títol original en llatí de ‘Les 95 tesis’, van ser àmpliament difoses i van desencadenar en l’aparició d’altres tradicions cristianes com el luteranisme, el presbiterianisme o el protestantisme.

Els cants i les lectures bíbliques sobre els principis fonamentats de la Reforma Protestant són el centre de les celebracions del Culte del Dia de la Reforma.