Des d'una d'aquestes finestres d'aquesta residència d'estudiants, un grup de joves projectaven llaunes contra l'edifici d'oficines del davant. Ho feien amb un bazuca casolà. SERGI AMPOSTA, intendent de la Guàrdia Urbana Ja feia dies que la Guàrdia Urbana rebia trucades d'avís, fins que finalment els nois van ser identificats la matinada de diumenge. Des de la residència mai no van sospitar dels estudiants, que en un primer moment van negar que tinguessin relació amb els fets. DOLORS AGUIZÁBAL, directora de la residència Nikbor La guàrdia urbana ha posat en coneixement de la justícia aquests fets.

Els cinc joves disparaven des d’un cinquè pis situat just al davant de l’edifici atacat.  Els incidents, que es repetien sempre de nit i de matinada, no van causar ferits.  La policia es va personar a l’edifici d’on sospitava que venien els projectils, una residència d’estudiants, a 2/4 de 6 de la matinada de diumenge, després de rebre una nova alerta dels vigilants de seguretat de l’immoble atacat.

Al balcó d’una de les habitacions del cinquè pis van trobar-hi, mig amagada, l’arma casolana. Es tracta d’un tub de PVC de 110 centímetres de llarg que es dispara insuflant-hi aerosol per darrere. Fent-ho així, la velocitat amb què surten les llaunes és suficient per impactar a la vorera del davant, a 50 metres de distància.