Poc queda dels anys d'esplendor de l'antiga granja del Ritz. Durant els anys quaranta subminitrava aliment fresc al mateix hotel i altres establiments de la ciutat i ara, els inquilins són elles... desenes de gallines. Un cop desmantellada la granja, es creu que algú la va continuar cuidant i també aquestes aus. Ara, en canvi, subsisteixen amb el que troben als carrers o gràcies als veïns. ÁNGEL MARTÍNEZ, voluntari del Centre d'Apropament a la Natura "És una raça difícil de capturar perque poden volar, l'única estratègia es anar venint i capturant de tant en tant". L'edifici és de propietat municipal des de 2003 i ara cal que les dues associacions de veïns del barri arribin a un acord per determinar-ne l'ús. Mentrestant, aquesta ja és la cinquena batuda per capturar les gallines. ÁNGEL MARTÍNEZ, voluntari del Centre d'Apropament a la Natura "Tenen totes les estratègies de fugida. La propera vegada el que farem és començar per la part del darrera, la més bruta i espantar-les cap al davant, una zona més planera i on no hi ha arbres." El consistori nega que siguin gallines de combat. Ara un cop capturades, se les traslladarà a un centre d'animals de granja fora de la ciutat.

Alguns d’aquests animals han aparegut amb el coll pelat, per la qual cosa no es descarta que algú els estigui mantenint per vendre’ls i fer-los participar en combats de galls.

La granja on viuen aquestes gallines està del tot abandonada des del 2003. Era propietat de l’Hotel Ritz, que durant 40 anys va nodrir les seves cuines amb gallines criades en aquesta granja.