, a la Barceloneta, aprofita les activitats que programa per difondre conceptes relacionats amb la biodiversitat de les platges i el patrimoni i transformació que hi ha hagut al litoral barceloní. Així en el taller anomenat Fem cuina de mar es mostra com fer brotxetes de peix i verdura amb productes mediterranis i sense necessitat de cuinar.
Els assistents a aquest taller reben abans de posar-se a cuinar informació sobre el Centre de la Platja i sobre els aspectes que volen difondre i que prediquen el respecte al mar i al medi ambient.
Yamil López, originari de Veneçuela, assegura que ha après coses que desconeixia. “El procés de com s’obtenen els peixos en aquest cas. Al meu país ha estat una mica lent el desenvolupament, però aquí m’he adonat que si vaig al mercat puc obtenir un peix i puc veure’n el pes, d’on és, quin temps té i quan va ser extret del mar, i això és important per al consumidor.”
11 anys conscienciant sobre el respecte al mar
El Centre de la Platja aprofita les activitats que programa per difondre conceptes relacionats amb el respecte al mar i la biodiversitat de les platges, així com el patrimoni i transformació que hi ha hagut al litoral barceloní. I ho fan tant per a grups com per a particulars. La coordinadora de l’equipament, Mireia Bou, explica que “aquí venen tant grups com particulars. Pel que fa als grups, alguns pertanyen a casals, grups de formació d’adults, grups de gent gran, poden venir a gaudir de les activitats que oferim, i també una programació per a tothom, que és més a públic familiar, públic adult, públic jove i de gent gran”.
L’equipament fa 11 anys que funciona, d’abril a setembre, i les activitats són pràcticament gratuïtes.