Un centenar de persones s’han concentrat a les 18 h a la superilla de Sant Antoni, entre el carrer del Parlament i el del Comte Borrell, en una protesta en contra de l’augment d’agressions trànsfobes. Sota el lema “Prou transfòbia: aturem l’odi i el feixisme!”, han denunciat que durant l’últim mes hi ha hagut un augment de les agressions a persones del col·lectiu LGTBIQ+, principalment cap a persones no binàries i transsexuals.

L’Observatori contra l’LGTBI-fòbia ha explicat que els preocupa que els autors d’aquests atacs són cada vegada més joves, en alguns casos menors d’edat, i que actuen en grup. Això podria estar marcant un patró de comportament que, asseguren, “s’ha de treballar per eliminar-lo”.

Els preocupa l’augment de forces d’extrema dreta

La convocatòria l’han fet la Federació Plataforma Trans, la Plataforma LGTBIcat i l’Observatori contra l’LGTBI-fòbia a través dels seus comptes d’X. Els representants d’aquests organismes han coincidit que l’augment de forces polítiques d’extrema dreta i els seus discursos “sense filtres” són un perill per a la població més jove. A més, les xarxes socials, en què es pot compartir contingut lliurement, tenen molta influència en la creació d’opinió.

És per això que demanen mesures urgents, especialment en el camp educatiu, a les principals autoritats de Barcelona. Creuen que és essencial educar en perspectiva de gènere i en responsabilitat afectiva.