Tot i estar satisfets que s’iniciï la construcció del Parc d’Antoni Santibucio, els veïns recorden que encara hi ha nou equipaments per fer dels 12 previstos. Manquen per edificar, entre altres equipaments encara per definir, una escola bressol, una residència per a gent gran, un poliesportiu, un centre cívic i un alberg per a joves.

“Són equipaments que fa 11 anys ja eren urgents per al barri”, assegura Santi Serra, president de l’Associació de Veïns de Sant Andreu de Palomar. “Estem farts d’esperar”, afegeix.

El 2015, un acord entre l’Ajuntament de Barcelona i el Consorci de la Zona Franca (els propietaris del solar de les antigues casernes) feia preveure la reactivació de la urbanització de la zona i la construcció dels equipaments, un acord pel qual el Consorci cedia al consistori quatre finques d’equipaments i habitatges de protecció social i a canvi l’Ajuntament assumia el cost de 13 milions d’euros de les obres d’urbanització.

Aquests habitatges, però, encara no s’han licitat. El que sí que és imminent és la urbanització de la zona verda, el futur Parc d’Antoni Santibucio. Els treballs començaran aquest juny mateix. En primer lloc s’urbanitzarà la zona compresa entre el carrer de Víctor Colomer i un nou vial que s’ha de fer i que serà paral·lel al passeig de Santa Coloma. Està previst que aquesta primera fase del parc estigui enllestida l’abril del 2018.

Durant una entrevista a ‘La tarda de Barcelona’, de betevé 91.0 fm, Serra ha assegurat que “el més prioritari per a nosaltres són l’escola bressol i la residència per a la gent gran“. El president de l’AV Sant Andreu de Palomar, a més, ha lamentat que “els legionaris encara continuen aquí i no els hi volem” i ha explicat que “hem demanat que se’ls indemnitzi perquè marxin i que l’Ajuntament hi traslladi el Departament d’Urbanisme i Ecologia, que ara està pagant un lloguer al Centre Comercial Glòries”.

Escolteu-ho aquí: