Concretament es va enviar un equip format per tècnics del districte de Sant Martí, de la Guàrdia Urbana, de Medi Ambient, de Bombers i de BSM que va detectar diverses anomalies. D’una banda, un dels escenaris on van haver-hi concerts dijous tenia llicència, però no tenia l’estudi acústic corresponent, de manera que els organitzadors van haver de retirar-lo el mateix divendres. De l’altra, es va detectar que en alguns moments puntuals de la nit es va sobrepassar el límit acústic permès. El motiu: uns altaveus mal col·locats. Enfocaven cap als blocs de pisos en comptes de cap a la zona de concerts. Els organitzadors també els van recol·locar immediatament.

Casos com aquests són, segons els veïns, exemples del que es troben pel fet de viure a prop del Parc del Fòrum. A més del volum dels altaveus, també senten molt els crits de la gent quan estan al carrer. Aquest any està previst que se celebrin 12 espectacles musicals en el recinte, tots concentrats entre abril i setembre. És a dir, durant aquests mesos pràcticament n’hi ha un cada dues setmanes.

Diferents entitats veïnals proposen un conjunt de mesures per millorar aquesta situació. Demanen que els concerts acabin abans, i no a les sis com fins ara. També volen que hi hagi menys esdeveniments d’aquest estil, i proposen Montjuïc com a possible lloc on derivar-los. A part, també reclamen més seguretat, més lavabos portàtils i tenir accés a les sonometries aplicades. Asseguren que fa anys que estan en contacte amb l’Ajuntament, però lamenten que “les respostes tarden massa a arribar“.

Mal estat de les instal·lacions

Els veïns se sumen al crit de l’organització del Primavera Sound i demanen que s’inverteixi més per remodelar el Parc del Fòrum. En moltes zones, sobretot a l’escampat on havia d’anar el zoo marítim, les infraestructures estan molt descuidades i s’hi poden trobar socs i escletxes al terra amb facilitat. Més cap al cor del recinte també hi ha rajoles i planxes de fusta malmeses. Algunes famílies tampoc no entenen com és que hi ha dos parcs infantils que estan tancats des de fa prop d’un any. Unes tanques el rodegen i hi ha cartells informatius que diuen que s’estan fent obres de millora. “No hem vist cap canvi en tot aquest temps, els nens han de saltar per poder jugar”, lamenta un dels veïns.