L’objectiu de Radars és clar: passar de tenir voluntaris a 36 barris (com actualment) a tenir-ne a 53 de cara a l’any 2019. Així, es volen superar els 865 avis i àvies que viuen sols atesos pels voluntaris, que a través del dia a dia en controlen el bon estat de salut.

Bona part dels aliats són comerciants, en especial els farmacèutics: quan alguna de les 500 farmàcies adherides a Radars detecta que un avi deixa d’anar a comprar els medicaments habituals, engega els engranatges per comprovar si està bé. Els voluntaris treballen en coordinació amb els serveis socials de l’Ajuntament; per això, la tinenta d’alcalde de Drets Socials, Laia Ortiz, ha posat en valor “la base social de ciutadania que cregui” en el projecte.

Caminades per donar-se a conèixer

Per fer arrelar el programa, els voluntaris han iniciat una campanya de conscienciació. Aquest dissabte, una cinquantena de persones han fet una caminada pel Putxet i el Farró, Sant Gervasi – la Bonanova i Sant Gervasi – Galvany amb l’objectiu de donar a conèixer als avis l’acompanyament de Radars.