L’acte ha començat amb la presentació del Grup Interreligiós del Raval i després els representants de les diferents comunitats han llegit textos relacionats amb la dona com a llum del planeta i com a testimoni de nova vida i d’esperança.

Els participants en la celebració han dibuixat un mapa del món al terra i s’han repartit llavors entre ells com a símbol d’unió i pau. Els organitzadors han convidat els assistents a plantar aquestes llavors a casa. A continuació, s’han unit a una pregària col·lectiva pel patiment dels innocents al món, cadascú des de la seva confessió o creença, i a continuació han dipositat un element simbòlic a l’interior del dibuix d’un planeta. L’acte ha acabat amb un berenar comunitari.

El Grup Interreligiós del Raval està format per 12 entitats religioses, socials i culturals del  barri, com ara el Consell Islàmic de Catalunya, la Comunitat Parroquial del Carme, l’Església Protestant Barcelona Centre, l’entitat Educativa o la Fundació Benallar.

L’entitat va néixer l’any 2001 per promoure la bona convivència i lluitar contra els estereotips. Durant l’any organitza diverses activitats al voltant de les celebracions principals de totes les confessions, com són el Nadal, la Pasqua o el ramadà.

Ho ha explicat Alícia Gibonet, membre del GIR, durant una connexió en directe amb el programa ‘La tarda de Barcelona’, de betevé 91.0 fm. Escolteu-ho aquí: