Foto: Jordi Pujolar (ACN)

(ACN) CCOO ha exigit al govern català que doni una “resposta clara” davant les agressions i incidents incívics que pateixen a diari el personal de metro, Renfe, FGC, Contractes Ferroviàries i Atenció a Clients. El sindicat reclama que es creï una taula de treball específica per afrontar la problemàtica. “Des del sector ferroviari de CCOO de Catalunya exigim novament al govern la constitució d’aquesta taula de treball amb participació de la representació legal de les persones treballadores, com més aviat millor”, ha conclòs el sindicat liderat per Javier Pacheco.

“Fa dos mesos que esperem resposta, després de les reunions que vam mantenir amb els departaments de Territori i Interior al febrer i març”, ha recordat CCOO, que vol ser part activa d’aquesta taula per tractar les agressions i actes incívics contra el personal de la xarxa ferroviària de Catalunya.

L’avaria a l’R2 Sud ha incrementat les tensions, segons el sindicat

El sindicat ha alertat que l’avaria a l’R2 Sud han incrementat les tensions entre els usuaris i “el clima de crispació pública”. “No ha ajudat a mitigar la problemàtica, sinó que ha fet augmentar la violència contra la baula més feble i exposada de tota la cadena de responsabilitats: els treballadors i les treballadores”, ha insistit CCOO.

El sindicat apunta diversos motius: manca de plantilla, pèrdua de la consideració d’agents de l’autoritat, insuficiència en les infraestructures, tornada de l’activitat turística i augment d’usuaris, ineficàcia de protocols, manca de coordinació entre les empreses i les administracions o presència policial insuficient. “Això no només perjudica el personal que presta el servei, sinó també als usuaris que pateixen supressió de serveis, aturades, retards i anomalies”, ha puntualitzat el sindicat.