Guàrdia Urbana patrulla marítima

(ACN/Redacció) La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) ha denunciat davant Inspecció de Treball la manca de formació dels agents destinats a la patrulla marítima de la unitat de platges de la Guàrdia Urbana de Barcelona i la falta de mesures de seguretat a les embarcacions.

El sindicat ha demanat a l’Ajuntament de Barcelona que assumeixi la responsabilitat perquè la situació actual incrementa les probabilitats que els agents tinguin un accident o una lesió en horari de feina. Per aquest motiu, ha demanat a Treball que intercedeixi perquè “s’immobilitzin les embarcacions, cautelarment, fins a l’esmena de les infraccions que atempten contra la seguretat dels treballadors, a fi de protegir i preservar la salut i la seva vida”.

Segons l’Ajuntament, les patrulles marítimes reben la formació específica i les embarcacions han passat tots els permisos de l’Autoritat Marítima per navegar.

El CSIF ha recordat que el cos disposa de dues embarcacions marítimes i ha indicat que des de l’any 2012 duu a terme activitats professionals marítimes molt similars a les que fan els Mossos d’Esquadra. Alhora, ha relatat que el mes de juny del 2021 es va produir un accident laboral en el transcurs d’un dispositiu policial amb una de les embarcacions de la Guàrdia Urbana. Assegura que van resultar ferits tres agents, dos dels quals van patir lesions greus que van suposar baixes de llarga durada i incapacitats permanents reconegudes per la Seguretat Social.