L’R2 de Rodalies s’ha enfrontat a una prova de foc aquest dilluns, i l’ha superat amb nota. És el primer dia feiner amb el servei restablert, tres setmanes després de la incidència a Gavà. La línia va recuperar la freqüència de pas dissabte, un dia abans del que havia previst la Ministra de Transports, Raquel Sánchez. Entre els viatgers es barrejava el sentiment d’alleujament i la desconfiança.

Set trens en hora punta a l’R2 de Rodalies

Després de recuperar la normalitat del servei, aquest dilluns set trens per sentit en hora punta i quatre en hora vall. També hi ha dos trens Regionals per hora i sentit. En el cas dels festius, els viatgers tindran quatre trens per hora i sentit, i dos trens Regionals.

Els usuaris, contents però escèptics

Els usuaris de L’R2 de Rodalies s’han mostrat contents amb el retorn a la normalitat, tot i que l’experiència els fa ser escèptics. Asseguraven que aquest primer dia estava funcionant tot bé però “amb els típics retards de 10 – 15 minuts“. Un comentari en el que la majoria coincidia i alguns afegien que “els retards a Rodalies són continus“.

El motiu de la incidència, encara per resoldre

Tres setmanes després de la incidència, encara es manté sense resoldre quin en va ser el veritable motiu. En un primer moment, Adif va justificar l’avaria a l’R2 Sud de Rodalies per la caiguda d’un llamp. Una versió que la Generalitat va desmentir, al·legant que aquell dia no es va registrar cap llamp a la zona. Com a resposta, la ministra de Transports, Raquel Sánchez, va anunciar l’elaboració d’un informe per esclarir-ne les causes.

Durant aquests dies sense servei, els equips tècnics han reparat les infraestructures afectades per l’incendi en un quadre de senyals: la reparació del fil de contacte a la reposició de 8 km de cable, una caixa elèctrica, 16 targetes, dos aires condicionats, una instal·lació elèctrica en edifici tècnic, entre d’altres.