(ACN/Redacció) El president de la Cambra de Concessionaris d’Infraestructures, Equipaments i Serveis Públics (CCIES), Francesc Sibina, ha reclamat diàleg al govern municipal en benefici del conjunt de la ciutat. L’organització empresarial, que va presentar un recurs per la reforma de la via Laietana, també ha advocat per l’acord i la mediació en les grans transformacions urbanístiques, però sempre respectant el marc legal vigent en tots els procediments i la posició dels agents socials i econòmics de la ciutat.

La CCIES ha rebutjat que aquestes reformes s’apliquin de forma unilateral i ha recordat que la sentència s’uneix a les tres anteriors entre l’any passat i aquest en relació amb el carrer del Consell de Cent.

La CCIES defensa modificar el PGM

Al mateix comunicat la CCIES, respecta el fet que un jutjat contenciós hagi tombat part de les obres — les del tram superior ja acabades — i afegeix: “En tots els pronunciaments es conclou que les actuacions del consistori barceloní no són obres ordinàries i impliquen una prèvia modificació del PGM i subratllen que la fragmentació de les obres no compleix amb la normativa”.

L’organització empresarial afegeix que la sentència recull que el programa superilla es desenvolupa fraccionadament mitjançant projecte d’obra ordinària, tractant d’eludir el procediment de modificació puntual del PGM, que obligaria l’Ajuntament a consensuar-ho amb la Generalitat i amb el teixit social.

El govern de Collboni ja ha anunciat que recorrerà contra la sentència.

Una recurs previ que es va desestimar

El març del 2022, la patronal Foment del Treball i l’associació de comerciants Barcelona Oberta també van presentar un recurs per aturar de forma cautelar les obres de pacificació de la via Laietana que van començar l’1 de març del mateix any. En aquell cas, un any més tard, l’abril del 2023, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va rebutjar definitivament aturar les obres.