(ACN/Redacció) La policia espanyola ha detingut 14 persones arreu de l’estat aquest dimarts, set de les quals a Barcelona, en una macrooperació coordinada amb l’Audiència Nacional contra el gihadisme, segons ha avançat ‘La Vanguardia’.

Les detencions s’han fet durant el matí d’aquest dimarts i s’acusa els detinguts d’enaltiment del terrorisme. S’han fet vuit detencions a Catalunya, set de les quals a Barcelona i una a Lleida. La resta de detencions han tingut lloc en quatre ciutats de l’estat: dues a València, dues a Guipúscoa, una a Vitòria i una a Logronyo.

La policia sospita que tenen relació amb un moviment integrista

Els detinguts són de nacionalitat pakistanesa i la policia sospita que tenen relació amb un moviment integrista d’aquell país. Tots ells passaran en les properes hores a disposició judicial i, segons fonts properes al cas, és previsible que l’Estat demani que se’ls ingressi en un centre d’internament d’estrangers, en lloc d’una presó.

L’operació s’ha dut a terme en un moment d’augment de la tensió i l’alerta terrorista arran dels atacs de Hamas a Israel el 7 d’octubre, que van causar 1.400 morts, i la resposta israeliana, que ha comportat fins ara més de 10.000 morts a la Franja de Gaza. Espanya manté l’alerta terrorista en nivell 4 sobre 5.