La Policia Nacional ha detingut aquest dimecres dues persones acusades de terrorisme gihadista. Segons han confirmat fonts policials a betevé, un d’ells ha estat arrestat al migdia a pla de Palau per la seva suposada vinculació amb el terrorisme gihadista.

L’altra detenció s’ha fet de matinada, també a Barcelona, a un veí de Santa Coloma de Gramenet acusat de terrorisme gihadista que tenia una ordre de crida i cerca del Marroc. Les mateixes fonts policials remarquen que no hi ha cap tipus de relació entre les dues detencions.

Presó pel suposat gihadista buscat al Marroc

L’home arrestat de matinada estava amagat al municipi de Santa Coloma de Gramanet després de fugir del Marroc el setembre del 2018, quan la policia va desarticular la cèl·lula de la qual suposadament formava part. El detingut, que té 30 anys, va entrar a Espanya de forma il·legal amb una ordre internacional de detenció emesa pel Marroc, que ja l’havia detingut anteriorment per integració a un grup dedicat a facilitar el desplaçament de combatents a la zona de Síria i l’Iraq.

Després de diversos mesos a l’estat, la policia l’ha localitzat, l’ha detingut i a hores d’ara està a la presó, pendent de ser extradit al seu país.