Piscines cases de colònies

(ACN) La Fundació Catalana de l’Esplai (Fundesplai) ha assegurat aquest dimecres que les cases de colònies que gestiona tindran les piscines en funcionament aquest proper estiu. Ho ha dit el seu president, Josep Gassó, que preveu que les normatives municipals i de la Generalitat tingui en compte que el lleure educatiu és “imprescindible” per als infants i joves i que les piscines a l’aire lliure són “clau” en les estades d’estiu. Per això, confien que els municipis garanteixin la certificació de refugi climàtic a les piscines d’aquests establiments, i esperen que la normativa genèrica s’adapti a aquests casos. De fet, moltes cases ja tenen les piscines tapades durant tot l’any per evitar l’evaporació i que s’embruti l’aigua.

Ja practiquen l’estalvi d’aigua

Així mateix, asseguren que en l’actual context de sequera els esplais ja fan molta conscienciació als menors i prenen mesures d’estalvi d’aigua en molts àmbits des de fa anys. Per això, Fundesplai considera que les colònies sense piscina serien viables però quedarien “devaluades”, i demanen que es tingui en compte tot l’estalvi d’aigua que ja practiquen moltes cases de colònies i esplais.

27 cases de colònies amb 18 piscines

Per aquest estiu els 127 esplais i projectes de lleure que formen part de Fundesplai tenen activitats previstes amb una capacitat total de més de 90.000 places, i 1.100 tandes de casals, colònies, campaments, camps de treball i colònies en família. Es preveuen unes 8.000 beques i ajuts. Fundesplai té 27 cases de colònies, albergs de natura i terrenys d’acampada, 18 de les quals amb piscina, i un total de 1.972 places.