Falten pocs dies perquè comencin les colònies d’estiu del Casal dels Infants, un dels moments més esperats de l’any pels més petits. El casal, però, alerta que no té prou finançament per cobrir totes les places disponibles: té capacitat per acollir uns 905 infants però li falten diners per pagar les despeses corresponents a 165 places.

33.000 € per garantir totes les places de colònies

En concret, tenen descobertes 135 places per als més petits, de tres a cinc anys, que tenen un cost d’uns 180 € per una estada de tres dies, i 30 places per als infants de sis a nou anys, que calculen que els costen uns 300 € per infant per una estada de cinc dies. En total els falten uns 33.000 € i, per això, tenen en marxa una campanya per demanar donacions a la ciutadania.

També falten voluntaris

Les activitats del Casal dels Infants estan adreçades a famílies vulnerables i són gratuïtes. Per portar-les a terme, també necessiten la col·laboració de persones voluntàries. En aquest sentit, també van fer una crida de voluntariat a principis de maig però calculen que encara els en falten una setantena per poder donar servei a totes les activitats d’estiu del casal, especialment les del mes d’agost.

Acompanyament durant tot l’any

El Casal dels Infants ofereix acompanyament a infants i joves del barri del Raval i a les seves famílies durant tot l’any. Aquest acompanyament, però, és especialment important en època de vacances: “Quan arriba l’estiu hem de mantenir una atenció especial perquè no hi ha escola“, explica Rosa Balaguer, directora general del Casal dels Infants. I és que, a banda d’un espai de lleure per als més petits, el casal també ajuda les famílies orientant-les en qüestions econòmiques i administratives. “A més, cobrim tota la part d’alimentació, que també és bàsica”, comenta Balaguer.