S’ha executat el desnonament de 16 persones amb dos menors d’edat que vivien al número 6 del carrer de Maignon, al barri de la Salut. El llançament s’ha fet aquest dimarts, a les 8 h. La majoria de persones que hi residien tenien el certificat de vulnerabilitat de Serveis Socials de l’Ajuntament de Barcelona. Els activistes van convidar-los a residir en aquests habitatges buits.

El sindicat denuncia que la comitiva judicial ha acudit al desnonament, però no ha ofert cap diàleg. Asseguren que habitualment, en aquests casos, no s’executa un desnonament en el primer llançament perquè s’acaba posposant.

L’Ajuntament explica que al desnonament hi ha anat personal del Servei d’Intervenció en Situacions de Pèrdua de l’Habitatge i Ocupació (SIPHO) i s’ha ofert a les persones desallotjades un allotjament d’emergència.

El Francisco Sánchez segueix batallant pel desnonament nul
La justícia argumenta que no pot forçar la propietat a retornar-li el pis de la Salut després que aquesta acrediti que l’ha destrossat per dins

En aquest edifici hi vivia el Francisco Sánchez, un home que el 2020 va ser desnonat i que més tard el jutge va decretar nul aquest procediment. La paradoxa de tot plegat és que la sentència no li va permetre tornar a casa seva, perquè la justícia no pot forçar la propietat a retornar-li el pis.

La immobiliària UPL-Gràcia SL, propietària de l’edifici, es va negar a retornar-li l’habitatge. Argumenten que l’edifici és inhabitable i han presentat un informe pericial per demostrar que l’immoble està destrossat. Els mateixos propietaris s’han encarregat de foradar terres i sostres, tot i no tenir el permís d’enderroc de l’Ajuntament.

Ajornat el desnonament al carrer de Martí

Aquest mateix dimarts al matí, s’ha ajornat el desnonament previst al número 96 del carrer de Martí fins al 13 de juny. En aquest bloc —a tocar del de Maignon—, hi ha cinc pisos ocupats per famílies amb vulnerabilitat acreditada per l’Ajuntament. Fa dos anys que hi viuen i són quatre famílies amb vuit menors. Es tracta del primer llançament aturat que s’ha fet a la porta d’aquest edifici.