cartell castellà barcelona santa parque ciudadela arco triunfo

“Parque de la Ciudadela”, “Arco de Triunfo“, “Mercado de Santa Catalina” o “Ramblas de Catalunya“. Són alguns dels noms que, des de fa uns dies, s’han pogut llegir en alguns cartells indicadors apareguts en castellà per carrers del centre de Barcelona i que han suposat tota una incògnita: de qui són i qui els ha posat? Aquests elements han despertat la curiositat de molts usuaris a les xarxes socials.

“Des de quan tenim topònims oficials en castellà?”, es pregunta un usuari que ha compartit la fotografia d’un cartell amb la senyalització de l’Arc de Triomf i del Mercat de Santa Caterina en castellà. Aquest element indicador es troba al carrer de la Princesa, i no sembla pas un cartell provisional, ja que està ben penjat i col·locat a la façana d’un edifici.

Veïns demanen la retirada dels rètols

En qualsevol cas, són diverses les veus que s’han aixecat per demanar al districte de Ciutat Vella que retiri aquests rètols amb topònims en castellà. Fonts municipals han assegurat a betevé que no són pas cartells de l’Ajuntament i, alhora, que desconeixen qui els està col·locant. “A mesura que els anem trobant, els traiem“, apunten aquestes mateixes fonts.