Les queixes dels veïns de Ciutat Meridiana i Torre Baró per manca de neteja a la Zona Nord continuen. L’Ajuntament de Barcelona ja ha instal·lat els contenidors nous en alguns carrers de tots dos barris, però encara no han arribat a tots. Aquest fet provoca que en alguns punts no donin a l’abast. Amb els contenidors plens els veïns afirmen que han de deixar les bosses d’escombraries a terra, un reclam per als porcs senglars, que no s’ho han pensat dues vegades i s’han deixat veure alimentant-se amb les deixalles.

A més, els veïns expliquen que els animals han après també a agafar les bosses de dins perquè els contenidors estan a vessar i les tapes queden obertes. Els senglars obren les bosses i escampen la brossa pels carrers, com passava amb els contenidors antics.

Menys contenidors i canvi d’emplaçament

“Amb la nova contracta han canviat l’emplaçament de molts contenidors i se n’ha reduït el nombre. A més, a barris com Torre Baró han retirat els contenidors antics i gairebé no n’hi ha de nous per deixar les bosses d’escombraries”, explica Mikel Martínez, veí de Ciutat Meridiana.

També les queixes arriben d’alguns comerciants d’aquests dos barris, que afirmen que no tenen lloc per a la recollida selectiva de plàstic, paper i cartró. “Es troben que s’han de buscar la vida a la recerca d’un contenidor que no estigui ple”, afegeix Martínez.

Alguns veïns de Torre Baró, sense contenidors a prop

En el cas del barri de Torre Baró, els veïns denuncien que l’Ajuntament ha retirat bona part dels contenidors antics sense instal·lar-ne de nous. Segons expliquen està previst que arribin més d’un centenar de contenidors, però asseguren encara no s’hi han instal·lat ni el 10 %.

Afirmen que hi ha carrers amb equipaments i serveis que només en tenen un o dos. Aquest fet fa que les bosses d’escombraries acabin acumulades a terra o damunt els contenidors de reciclatge fins que passen els serveis de neteja a recollir-les.

L’Ajuntament penja cartells demanant disculpes

L’Ajuntament de Barcelona ja va admetre els desajustos en el desplegament de la nova contracta de neteja a Nou Barris. Expliquen que, al carrer de Pedraforca, aquesta implantació ha fet agrupar algunes ubicacions de contenidors, el que ha provocat un increment d’abandonaments lligats a aquest canvi d’ubicació que, segons el consistori, ja s’ha corregit. Durant els propers dies s’esborrarà la pintura de la ubicació anterior i, si fos necessari, es faria un reforç comunicatiu de les noves ubicacions.

Un altra acció que s’ha dut a terme també aquests dies ha estat penjar cartells en alguns carrers de Torre Baró per demanar disculpes als veïns i explicar que encara hi ha retard en la instal·lació dels nous contenidors per problemes de subministrament.

Els veïns, però, asseguren que estan farts de trobar la brossa escampada fora els contenidors. “No entenem com des de l’Ajuntament i els serveis de neteja no s’ha planificat millor la transició dels contenidors en aquests barris”, comenta Martínez.