carrer més curt barcelona anisadeta

Barcelona més de 4.000 carrers dins del seu perímetre, entre grans vies, avingudes, passejos, places i altres espais públics. Alguns carrers són veritables autopistes urbanes, com és el cas de l’avinguda Diagonal o la Gran Via. Ara bé, també n’hi ha de ben curts. El que ho és més supera per poc els 5 metres de llarg.

Saps quin és el carrer més curt de Barcelona i en quin barri de la ciutat es troba? T’ho expliquem!

El carrer més curt, a Ciutat Vella

El carrer més curt de tot Barcelona és el carrer de l’Anisadeta. Es troba a la zona del Born, a tocar de Santa Maria del Mar i just a l’entrada del carrer dels Canvis Vells. Concretament, s’ubica al barri de Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera (Ciutat Vella).

Diverses fonts històriques apunten que el seu nom ve d’una antiga taberna del segle X anomenada Ca La Nisadeta, on se servia anís amb aigua fresca, beguda coneguda com a “anisadeta”, sobretot als treballadors portuaris de l’època.

carrer més curt barcelona anisadeta

Què hi ha al carrer de l’Anisadeta?

I què s’hi pot trobar en aquest carreró de Barcelona? Doncs realment no hi ha espai per a gaire cosa: uneix el carrer de les Caputxes amb la plaça de Santa Maria i, més endavant, continua com a carrer de Santa Maria. Al llarg dels seus 5 metres hi ha el lateral d’un local baix i, a l’altra banda de la via, una petita entrada a la taverna La vinya del Senyor. L’accés principal d’aquest establiment es troba a la plaça de Santa Maria.

El carrer de l’Anisadeta és tan petit que fins i ho tot hi ha plànols de Barcelona que no el mostren. Sense anar més lluny, Google Maps no te’l mostra tret que el busquis al cercador.

Altres carrers curts de Barcelona

A continuació t’oferim una classificació dels 10 carrers més curts de Barcelona.

PosicióLongitud (m)Nom del carrer
15,307  Carrer de l’Anisadeta
210,015  Carrer dels Orgues
311,209  Pas de Ramon Cabau
415,753  Carrer de l’Ensenyança
515,980  Carrer de les Arenes dels Canvis
616,564  Carrer de les Trompetes de Jaume I
718,163  Carrer de la Llebre
818,631  Carrer d’Arlet
919,350  Carrer de les Panses
10 21,403  Carreró Estudis