Un total de 1.218 joves catalans participaran aquest estiu en els camps de treball organitzats per la DGJ (Direcció General de Joventut)
, els quals són gestionats i desenvolupats a través d’associacions d’educació en el lleure, entitats i fundacions sense ànim de lucre i amb la complicitat del món local. La majoria són la continuació de projectes ja iniciats en campanyes anteriors, però enguany també se n’inclouen de nous.
Del total de 59 camps, 42 són oferts a Catalunya -quatre a l’àmbit metropolità-, tres d’intercanvi per a joves de tot l’estat i 14 d’abast internacional. A més, la DGJ també ofereix 96 places en camps de treball d’altres llocs de l’estat com Galícia, Andalusia o el País Valencià, entre d’altres. En aquests casos, els joves participaran en projectes organitzats per organismes de joventut de les diferents comunitats autònomes.
La directora general de Joventut, Marta Vilalta, ha destacat que el valor afegit dels camps es basa en el caràcter voluntari dels joves que hi participen, els quals s’impliquen desinteressadament en la millora d’un bé comunitari i promouen un intercanvi cultural i de relació amb l’entorn local.
Una de les novetats d’aquest any és l’avançament de l’edat dels 18 als 14 anys per poder participar en els camps organitzats per la Coordinadora d’Organitzadors de Camps de Treball Internacionals, i dels 18 als 16 anys per als del Servei Civil Internacional. L’edat màxima es manté en els 29 anys. D’altra banda, l’organització no governamental SETEM Catalunya també organitza els camps de solidaritat a 12 països d’Àsia, l’Amèrica Llatina i Àfrica, en què els joves poden formar-se en àmbits com les desigualtats socials, el comerç just, l’emigració o els drets humans. Amb tot, aquest 2018 es podrà escollir entre uns 3.000 camps de treball internacionals.
Els joves interessats a participar-hi han de fer la preinscripció a través d’aquest portal. L’adjudicació es farà mitjançant un sorteig públic davant notari el proper 19 d’abril.