Nova acció reivindicativa dels veïns per demanar millores urgents al Parc del Clot. Aquest dissabte s’han reunit per fer fotografies dels espais més degradats i bruts, i difondre’n les imatges a través de les xarxes socials amb l’etiqueta #arregleujaParcClot. Una iniciativa que posen en marxa dins les activitats previstes per la Festa Major del Clot-Camp de l’Arpa per reclamar la rehabilitació de l’espai, que, denuncien, ha empitjorat en els darrers anys.

La reforma del parc, encallada

La iniciativa se suma a la cadena humana que els veïns ja van fer ara fa un any per demanar l’arranjament general del parc. Aquest espai està pendent de fer-hi una rehabilitació àmplia que està aturada pel cost que té, de prop d’un milió d’euros. De moment, l’Ajuntament de Barcelona ha comunicat a l’associació de veïns un seguit de millores per canviar-ne la vegetació, instal·lar-hi papereres noves i fer-hi diverses reparacions. Unes actuacions que està previst es facin al març del 2023 amb un pressupost d’uns 205.000 €.

Les arcades, cobertes de fa anys

Un dels punts més icònics del parc que està pendent de solució són les arcades dels antics tallers de Renfe. Estan cobertes des del 2017, quan se’n van desprendre algunes pedres. El veïns denuncien que la degradació s’ha anat estenent i és per això que veuen urgent una actuació municipal en aquest espai.

Un dels espais que el veïnat reclama renovar és la zona de gossos. Demanen que la tanca sigui més alta per evitar que els animals s’escapin.