Foto: Guàrdia Urbana

Aquesta setmana la Guàrdia Urbana ha activat una campanya de seguretat viària amb l’objectiu de reduir els accidents de moto a la ciutat. S’incrementarà el control per detectar infraccions de conductors (de moto i de cotxe) i es posarà especial atenció a l’ús del casc protector, el control de la documentació. També se sancionaran conductes relacionades amb distraccions de diferents tipus, com els girs indeguts o no respectar els semàfors.

La campanya, impulsada pel Servei Català de Trànsit, es va activar aquest dilluns, 17 de juliol, i acabarà diumenge. El dispositiu estarà actiu durant les 24 hores del dia a tota la ciutat.

Els motoristes, el col·lectiu amb més risc

Els motoristes són el col·lectiu amb més risc de patir un sinistre de trànsit a Barcelona, segons la Guàrdia Urbana. Les estadístiques mostren que tenen fins a quatre vegades més risc de patir-ne un que les persones que van en cotxe.

Durant el 2022 va haver-hi 23 víctimes mortals a la ciutat a conseqüència d’algun sinistre de trànsit, 16 dels quals van ser conductors de motos o ciclomotors.

La sinistralitat entre els motoristes es dispara un 26 % els set primers mesos de l’any

El Servei Català de Trànsit ha detectat un repunt de la sinistralitat entre els motoristes aquest any en comparació als set primers mesos de l’any passat. Segons ha explicat aquest dijous el seu director, Ramon Lamiel, enguany han mort 29 conductors de moto a les carreteres, un 26 % més que ara fa un any i un 7 % en comparació amb el 2019. Lamiel ha detallat que un 20 % dels accidents són en horari punta dels dies feiners i també els matins del cap de setmana.