La tarda reivindicativa ha començat amb un taller d'elaboració de pancartes, que serviran per expressar en la manifestació de demà la indignació per la retallada de serveis sanitaris. En aquest hospital, com al Vall d'Hebron, treballadors i veïns del barri tenen previst passar-hi la nit acampats. ÀNGELS SABATÉ, vicepresidenta del Comitè d'Empresa "Tenim uns veïns encantadors, que són els nostres usuaris. Estan sempre amb nosaltres donant suport a totes les nostres decisions. La veritat és que hi ha molta unió." L'ERO de l'Hospital de Sant Pau afecta 1.500 treballadors i comporta el tancament d'una planta amb 36 llits. Però el del Dos de Maig preveu la possible desaparició del centre. Per això els treballadors hi estan acampats des del juliol en senyal de protesta i també es manifestaran demà. Com els de l'Hospital de Bellvitge, que després d'un estiu amb les sales d'operacions i les plantes d'hospitalització funcionant a mig gas, segueixen tallant la Gran Via cada dimecres contra les retallades. MANUEL DE LOS RISCOS, delegat de la Junta de Personal de Bellvitge "Hem demanat per escrit la dimissió de tota la direcció perquè, a part del que recomanen, aquesta direcció fa de la seva mà també les seves retallades particulars." També a la universitat aquesta tarda han escalfat motors per a la tancada d'aquesta nit. S'hi reuniran estudiants, professors i altres treballadors contra les retallades universitàries, així com també membres de les assemblees d'"indignats" del Poble-sec i el Raval. ALBERT GARCIA, moviment del 15-M "Aquestes retallades estan afectant l'educació i la sanitat, estan afectant tota la societat. Són els drets socials els que s'estan posant en qüestió i per això entenem que és tota la societat, no només els primers afectats com a treballadors o com a estudiants, sinó tota la societat la que ha de d'enforntar-se a ells i ha de lluitar contra ells." Educació i sanitat, dos dels serveis públics més afectats per les retallades, esdevenen avui bandera de la reivindicació del moviment del 15-M.

Als hospitals Dos de Maig, Sant Pau, Bellvitge i Vall d’Hebron hi acamparan aquesta nit treballadors sanitaris i usuaris. En alguns casos s’hi han afegit també membres de les assemblees de barris del moviment 15-M i també integrants de les associacions de veïns. Aquesta nit també estarà ocupada la Facultat de Geografia i Història de la UB, al Raval, on dormiran estudiants i professorat, a més de veïns del barri.

L‘educació i la sanitat, dos dels serveis públics més afectats per les retallades pressupostàries, comencen a escalfar motors per a la protesta de dissabte. Una marxa que es repetirà en 650 ciutats d’arreu del món i que podria suposar l’expansió internacional d’un moviment que va néixer a l’Estat espanyol, però que ha començat a estendre’s a altres països.