L’urbanisme tàctic a Barcelona no ha estat absent de polèmica des que va començar a posar-se en pràctica. La manera com l’Ajuntament pacifica, amb rapidesa, alguns entorns de la ciutat, per guanyar espai als vianants en detriment del vehicle privat, ha generat els darrers mesos força comentaris, tant positius com negatius. Al carrer, les opinions són diverses: hi ha defensors d’aquesta pràctica davant la urgència que, diuen, hi ha per ampliar l’espai públic per al ciutadà, però també hi ha força detractors pels resultats finals assolits amb aquest tipus d’urbanisme.

La darrera polèmica ha estat generada per les boles de formigó que es van col·locar davant d’una escola de Nou Barris i que el consistori ja ha retirat. Aquest és un dels elements estrella que l’Ajuntament de Barcelona utilitza per fer aquest tipus d’urbanisme, sovint davant d’escoles i en superilles. Alguns veïns en defensen el seu ús perquè pensen que, d’aquesta manera, passen menys cotxes i hi ha menys trànsit a la ciutat.

“Fa por veure la mainada amb vehicles tan a prop”

Però també gent contrària a aquest tipus d’actuacions. Les boles de formigó són elements de mides diferents que, agrupats, formen una zona de joc per a infants o per fer esport. En zones com Sant Antoni n’hi ha diverses, però hi ha veïns que no les veuen gaire segures. “En segons quina zona, no és un lloc maco per jugar-hi. Hi passen els cotxes pel costat i fa molta por veure mainada que hi puja amb vehicles tan a prop”.

Una altra dona entrevistada per betevé assegura que aquests elements “fan nosa” per què, diu, cal esquivar-los mentre es camina pel carrer.

Aquesta última és una opinió que comparteixen pares i mares davant d’escoles com la de les Aigües i l’Univers. No veuen tanta utilitat en aquests elements i molts en qüestionen la seguretat. “No puc jugar aquí amb la meva filla perquè l’accident pot ser en un segon”, diu un dels adults.

Comparteix a: