El govern de la Generalitat de Catalunya demana als estudiants que es vacunin abans que comencin les classes als instituts al setembre. En una carta dirigida a tots els alumnes de secundària, l’executiu argumenta que és un acte de responsabilitat envers un mateix i l’entorn i un acte de solidaritat.” Signen el text els consellers de Salut, Josep Maria Argimon, i el d’Educació, Josep González-Cambray, que agraeixen la implicació de tota la comunitat educativa durant el curs passat.

Després d’un mes d’agost en què s’ha alentit molt el ritme de vacunacions, el govern pretén amb aquest missatge animar els adolescents perquè es vacunin i augmentar així la immunització abans de l’inici de les classes al setembre. El text recorda que els majors de 12 anys es poden vacunar tot demanant cita prèvia o assistint als punts de vacunació establerts.

Més de la meitat dels joves entre 12 i 15 anys ja s’han vacunat com a mínim d’una de les dues dosis i el govern s’ha marcat com a fita començar el curs amb tots els adolescents amb almenys una dosi de la vacuna.

Eliminar les quarantenes a secundària?

El departament d’Educació ha suggerit que als grups de secundària amb una quantitat significativa d’alumnes vacunats es pugui eliminar les quarantenes quan es detecti un positiu a l’aula. Per contra, a les escoles es mantindran els confinaments de grup.