El projecte Paidós estarà destinat a les famílies amb infants de zero a sis anys que tinguin dificultats per tenir cura dels fills i que puguin presentar altres necessitats importats no cobertes. La directora del projecte, Carme Trilla, i la representant de  Càritas, Mercé Darnell, han explicat que l’objectiu pel qual treballen és el de “trencar el  cicle de transmissió de pobresa” amb una intervenció per formar i educar aquestes famílies. Barcelona tindrà dos nous equipaments per atendre els casos. Un estarà situat a la Barceloneta, a Ciutat Vella, i l’altre al Turó de la Peira, a Nou Barris.

L’Ajuntament de Barcelona, a través de la regidoria d’Infància i Família hi aportarà un dels dos locals, amb una inversió prèvia de 400.000 euros i hi destinarà 210.000 euros cada any.  L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha dit que “prioritzarà les polítiques socials, perquè no són una despesa, sinó una inversió”.

El projecte Paidós, s’ha signat amb el director de Càritas Barcelona, Jordi Roglá; la Generalitat de Catalunya; els ajuntaments de les ciutats de Barcelona, Sant Adrià de Besòs i l’Hospitalet de Llobregat; l’Arquebisbat; les fundacions La Caixa, Blanquerna, Pere Tarrés i Formació i Treball, Suara Cooperativa i Deloitte.