L’Oriol Renard, en Carles Vilaseca i en David Ferrer són tres amics que van deixar les feines d’economista, assessor i mecànic de vaixells per emprendre un nou negoci. Es van capficar en la fabricació de cervesa feta amb ingredients i aigua natural del Montseny. En una nau del districte de Sant Andreu fabriquen tres cerveses totalment diferents: la Beercelona, la Cerdos Voladores i la Bella Lola. En poc més d’un any van marxar a la Gran Bretanya per preparar el negoci i han aconseguit el finançament suficient.

El procés que es realitza fins que arriba a la botiga no és senzill. Primer, s’introdueixen l’aigua i el llúpol en uns tancs i per uns tubs, es canalitza fins a un altre barril en què es barreja amb la malta i el llevat. Després, es deixa fermentar en uns altres dipòsits uns 15 dies, depenent de la cervesa que es vulgui obtenir. Finalment, s’embotella i s’acaba de fermentar a 23 graus de temperatura.

Altres empreses també han sorgit en els últims anys, com ara Birra 08 del Clot, en què quatre emprenedors també fabriquen cervesa artesana.