Dijous es va obrir al públic la nova rambla del Trencaones i tres dies després, molts ciutadans l’han visitat. Aquest és el primer cap de setmana amb el nou passeig en funcionament, però el vent d’aquest dissabte va frenar molta gent a anar-hi. Aquest diumenge, però, el sol radiant ha animat molts barcelonins a veure-la de prop. La nova rambla és just al darrere de l’Hotel W. Transcorre de manera paral·lela al passeig del Trencaones, que es va inaugurar gairebé fa cinc anys.

Una ruta cultural que recorda la història del trencaones

Al llarg del nou passeig també s’inclou una ruta cultural que aborda tres grans temes: la història de la construcció del port, l’activitat econòmica que ha creat la infraestructura i la relació de l’emblemàtic trencaones amb la ciutat. S’hi han instal·lat plafons amb fotografies, gravats de poemes i textos d’autors catalans.

L’edifici mirador encara està tancat

Un dels espais que encara no es pot visitar és l’edifici mirador situat al passeig. La terrassa ofereix una vista única del litoral, però caldrà esperar uns mesos per poder accedir-hi. Aquí està previst que hi hagi un restaurant i fins que no s’inauguri, el mirador no estarà obert al públic.

La reforma d’aquest espai és una de les grans actuacions que s’han fet al Port Vell amb la vista posada en la Copa Amèrica 2024 a Barcelona, que ha comportat una important transformació del litoral.