cartell escola Manyanet Sant Andreu

Són massa successos en un mateix centre“, ha dit el regidor d’Educació, Pau Gonzàlez, a Twitter. Aquesta setmana l’Ajuntament demanarà “actualitzar tota la informació” respecte al presumpte cas de lladelles en infants de l’Escola Manyanet Sant Andreu que el diari digital ‘TOT Barcelona’ ha destapat aquesta setmana.

Segons el digital, el 2017 es van detectar tres casos de lladelles a les pestanyes de tres alumnes de segon de primària i, una família, —en considerar que el centre no havia indagat prou en aquesta infecció anòmala— va fer arribar el novembre passat un escrit a la Direcció General de la Infància i l’Adolescència (DGAIA).

Es tracta d’una infecció poc usual, ja que les lladelles són els insectes que generalment viuen als genitals i que acostumen a transmetre’s per contacte sexual.

La DGAIA admet “gravetat” en els fets

‘TOT Barcelona’ ha tingut accés a la resposta a l’escrit que la família va presentar a l’ens públic. Segons consta en aquest text, la DGAIA admet “gravetat” en els fets. Alhora que comunica que trasllada els fets al Departament d’Educació perquè valori si ha d’intervenir d’acord al protocol d’actuació davant de situacions de maltractament infantil i adolescent en l’àmbit educatiu.

“Considerem que aquest és un cas que ha de tractar-se en l’àmbit penal i educatiu, ja que aquests fets van succeir dins d’un centre escolar i no en l’àmbit familiar”, afegeix la DGAIA.

El centre recorda que al 2017 la DGAIA ja va investigar i arxivar el cas

El Pare Manyanet ha explicat a betevé que l’any 2017 ja va traslladar el cas de lladelles a la DGAIA i que es van fer les revisions mèdiques pertinents a tot l’alumnat de la classe. En aquell moment, es va eximir al centre de cap culpa i, a més, recorden que l’escola ni va amagar mai res ni va entorpir les indagacions.

En aquest sentit, des del Manyanet també han assegurat que no han estat les tres famílies afectades per lladelles les que han tornat a portar el cas a la DGAIA, si no que ha estat alguna altra persona. També consideren que la resposta de l’administració és l’habitual en aquests casos i es mostren convençuts que els resultats seran els mateixos que a l’any 2017.

L’escola, acusada d’amagar casos de “bullying”

L’escola Manyanet ja va ser notícia arran de la investigació que el Departament d’Educació i el Consorci d’Educació van fer al centre arran del suïcidi d’una jove que fa temps que denunciava que era víctima d’assetjament escolar. Finalment, l’expedient que el Departament d’Educació va obrir a l’Escola Pare Manyanet Sant Andreu va concloure que no s’havien trobat indicis d’assetjament, tot i que la família està convençuda que la seva filla era víctima de “bullying”