infermers coronavirus

(ACN / redacció) El personal d’infermeria es planteja deixar de fer hores extres i doblar torns com a mesura de pressió per posar fi al dèficit d’infermeres que Catalunya arrossega des del 2008 i que la pandèmia ha agreujat. En una entrevista al canal 3/24, la portaveu de Satse, el sindicat majoritari entre el personal d’infermeria, Rosa Maria Famadas, ha assegurat que tirar endavant aquesta mesura de protesta “costa perquè és una professió molt vocacional i s’acaba anant a treballar quan un comandament diu que queda un servei descobert”.

Per pal·liar la situació, Satse demana millorar les condicions econòmiques i laborals que s’ofereixen per poder atraure els 20.000 professionals d’infermeria que s’han format a Catalunya i que se n’han anat a treballar fora.

Reclamen millores laborals

Aquestes declaracions de la portaveu de Satse arriben la mateixa setmana en què prop de 300 de persones, la majoria personal d’infermeria i fisioterapeutes, es van concentrar davant les portes del Departament de Salut. Van alertar que les “pèssimes” condicions laborals afecten directament la salut del ciutadà. El sindicat ja va advertir que l’acció podia ser la primera de moltes. “No pensem parar fins que se’ns escolti”, van dir.