Foto: Banc de Sang i Teixits

Sota el lema “Toca donar sang, toca rebre vida. Somriu, el teu gest salva moltes vides a l’estiu”, el Banc de Sang i Teixits fa una crida, a tothom qui pugui donar sang, perquè s’apropi a un punt de donació abans d’anar de vacances. Es calcula que a l’estiu caldran 40.000 donacions per donar resposta a les més de 30.000 transfusions previstes de sang, plasma o plaquetes que necessiten els pacients dels hospitals catalans.

Les persones que tinguin previst un viatge, poden consultar el web donarsang.gencat.cat/viatges i comprovar si hi ha algun impediment per donar sang a la tornada de segons quines destinacions.

Una trentena de punts de donació a la costa catalana

El canvi de rutines i les vacances són els motius principals pels quals baixa més la donació a l’estiu. Per això, el Banc de Sang i Teixits ha activat enguany una quarantena de punts de donació a les principals zones turístiques catalanes, a les platges i a la costa i també a la muntanya.

Concretament, hi haurà col·lectes especials a 23 platges de la costa catalana de Barcelona, Girona i Tarragona. Paral·lelament, es pot continuar donant sang als principals hospitals catalans.

Donació de sang amb regal

Tots els voluntaris que donin sang durant els mesos d’estiu, juliol i agost, rebran un val de descompte 2×1 per visitar les instal·lacions del Poble Espanyol a Barcelona. A més, podran visitar l’exposició “Un viatge fotogràfic. La construcció del Poble Espanyol”, sobre els orígens i procés d’edificació d’aquest recinte.