meridianaobres

De tots és sabut que les grans obres generen sempre molts curiosos, però n’hi ha que en fan un seguiment exhaustiu i el comparteixen a les xarxes socials. És el cas de Toni Edo, que amb el sobrenom de @meridianaobres a X, antic Twitter, informa puntualment dels canvis que es produeixen en la fase actual de les obres de la Meridiana.

Tan bon punt es van iniciar les obres de reforma del tercer tram de l’avinguda Meridiana, a finals de novembre del 2022, va obrir aquest compte per fer-ne seguiment. El primer missatge anunciava que començaven els moviments sobre el terreny.

Toni Edo començava així una tasca de seguiment detallat dels treballs. Es considera “del Torrent de la Guineu més aviat que de Navas”, en referència a la campanya veïnal que hi ha per canviar el nom del barri.

Fer d’altaveu per als veïns de l’entorn i més enllà

En el compte de @meridianaobres es poden veure missatges amb fotografies i vídeos d’allò que passa uns metres més avall de casa seva. Edo explica que amb mapes del projecte en mà, va comprovant i intuint les modificacions que s’hi fan. “Anem seguint de tant en tant i quan hi ha algun canvi més gran el penjo a Twitter”, diu Toni Edo.

“Com jo també segueixo això, comptes d’altres persones que també fan seguiment d’obres a altres llocs de la ciutat o de Sant Andreu, vaig decidir obrir-lo”, explica Toni Edo. A més, afegeix que els seguidors comenten els missatges i, fins i tot, recorden com era la Meridiana quan tenia 12 anys.