Segons l’estudi L’impacte de la crisi en la infància i l’entorn escolar, que ha realitzat la Creu Roja de Catalunya, el 77% de les famílies en situació de vulnerabilitat i usuàries de la Creu Roja no pot cobrir les necessitats de l’escolarització dels seus fills.

L’entitat humanitària ha utilitzat una mostra de 737 famílies usuàries dels serveis d’ajuda que ofereixen. Han extret dades com que el 38% de les famílies enquestades no pot pagar el menjador escolar, fet que suposa un augment del 13% respecte al juliol de 2011. També, que set de cada 10 famílies no poden donar alimentació saludable als fills i vuit de cada 10 no pot proporcionar-los tot el que cal per anar a l’escola.

El president de la Creu Roja de  Catalunya, Josep Marquès, ha sentenciat que “el fet que els nens no puguin portar a l’aula el  llibre o el llapis que se’ls demana i que sí porta el seu company de  pupitre afecta molt la seva dignitat i el seu futur”.

La Creu Roja va ajudar, durant el 2012, amb productes d’alimentació i de primera necessitat a un total de 214.869 persones, 61.525 (un 28,63%) eren infants.

Segons dades de l’Idescat del mes de desembre passat, la infància és el col·lectiu amb la taxa de pobresa més alta de Catalunya. Concretament el 26,4% dels infants catalans viuen per sota del llindar de la pobresa, en comparació amb el 19,1% de la mitjana de població.