És un dels centres de mediació social que la Creu Roja té repartits a tot Catalunya. Aquí atenen infants amb dificultats econòmiques després de l'escola. Hi poden berenar i fer els deures amb l'acompanyament de tècnics en educació i de voluntaris. Un reforç escolar cada vegada més necessari. L'any passat hi van anar 540 nens i la demanda del servei no para de créixer. Els especialistes asseguren que la manca de recursos econòmics afecta el rendiment escolar i això, a la llarga, por comportar conseqüències que van més enllà. NACHO IBÁÑEZ, tècnic de projectes d'Infància de la Creu Roja "Si jo arribo a classe i el meu company té una carpeta nova i jo no la tinc, hi ha una diferència molt gran. Si el meu company pot pagar el material escolar i jo no puc, hi ha una diferència finamental. Indubtablement això afecta emocionalment i psicològicament de moltes maneres." La majoria de les famílies d'aquests nens tampoc no poden fer front al pagament dels menjadors escolars i per a molts infants, aquest és l'únic àpat del dia complet que fan. Una situació cada vegada més freqüent a Catalunya. Els nutricionistes remarquen la importància d'una alimentació adequada durant la infància i l'adolescència. Diuen que és clau per a un bon desenvolupament físic i psíquic. GEMMA SALVADOR, dietista i nutricionista "Una persona que esta mal alimentada està amb un estat més deprimit, més somnolent. El fet de no fer un àpat acompanyats al migdia fa que comencin a no fer retorn a l'escola a la tarda. Això és un inici d'uns hàbits que desenvoluparan cap a uns objectius que no són els que ens marcaríem per a aquesta població infantil i per a la seva evolució." Per això alerten que caldrà incrementar els esforços en aquests àmbits per tal d'evitar les conseqüències que la manca de recursos econòmics pot tenir en les futures generacions.

La Creu Roja té repartits per tot Catalunya centres de mediació social en què s’atén infants amb dificultats econòmiques quan surten de l’escola. Hi poden berenar i fer els deures amb l’acompanyament de tècnics en educació i de voluntaris, un reforç escolar cada vegada més necessari. Al centre de Santa Coloma de Gramenet hi van anar l’any passat 540 nens i la demanda del servei no para de créixer. Els especialistes asseguren que la manca de recursos econòmics afecta el rendiment escolar i, a la llarga, por comportar també conseqüències emocionals i psicològiques si el nen comença a comparar-se amb altres companys que tenen allò que ell no té.

La majoria de les famílies d’aquests nens tampoc no poden fer front al pagament dels menjadors escolars i el que prenen en el centre és sovint l’únic àpat complet que fan al dia. Aquesta és una situació cada vegada més freqüent a Catalunya. De fet, els nutricionistes remarquen la importància d’una alimentació adequada durant la infància i l’adolescència. Diuen que és clau per a un bon desenvolupament físic i psíquic, i que no alimentar-se bé provoca depressió i somnolència. Hi ha, a més, el perill que de no menjar a l’escola es passi a no acudir-hi a la tarda, i que això sigui l’inici d’uns hàbits “que desenvoluparan cap a uns objectius que no són els que ens hauríem de marcar per a aquesta població infantil i per la seva evolució”. Per tot plegat alerten que caldrà incrementar els esforços en aquests àmbits per tal d’evitar les conseqüències que la manca de recursos econòmics pot tenir en les futures generacions.