La pressió policial, és segons l'Ajuntament el motiu pel qual han disminuït les queixes dels veïns per consum d'alcohol al carrer. Segons el consistori durant l'any passat la Guàrdia Urbana i els Mossos d'Esquadra van posar més de 136 mil 500 denúncies per infraccions de l'Ordenança de Civisme. La majoria, més de 75.000, per comerç ambulant de begudes, un increment de l'1,3% respecte de l'any passat. Per darrere se situen les denúncies per consum d'alcohol al carrer, que sumen més de 37 mil sancions, gairebé un 2% més que el 2013. Però la percepció és diferent al carrer. És el cas dels veïns de l'anomenat "triangle golfo" del Poblenou, un dels punts que històricament acumula més queixes. Les entitats asseguren que la situació no ha canviat. OSCAR ORTEGA, membre de l'AV Bogatell "El que passa és que la gent ja no protesta tant, perquè està cansada. Sempre és el mateix. El barri no es dinamitza, a nivell de joventut per la nit, no es dinamitza cap pla per no estar als carrers". Creuen que les mesures impulsades per l'Ajuntament han servit de poc. Un altre de les zones de la ciutat amb problemes de sorolls a les nits és el districte de Gràcia. A la plaça del Sol, els comerciants i propietaris dels locals asseguren que la venda ambulant continua sent la mateixa. "Por mucho que lo persiga la Guardia Urbana, es como todo. Le quitan cuatro latas que lleva para vender al momento, se va la Guardia Urbana y a los cinco minutos ya esta otra vez el mismo señor veniendo las latas". Aquí segueixen les obres de remodelació per potenciar l'ús diürn de l'espai. Ja s'ha retirat la pèrgola, on habitualment es concentrava gent per fer-hi "botellón". Els veïns diuen que això ara no passa, però ho atribueixen al fet que els treballs encara no han acabat. Caldrà estar-hi atents.

En concret, les denúncies per venda ambulant han arribat a les 75.000, un 1,3% més que l’any passat, i les posades per consum d’alcohol al carrer han superat les 37.000, quasi un 2% més respecte a 2013. Durant tot l’any passat, la Guàrdia Urbana va decomissar gairebé un milió de productes procedents de la venda ambulant.

Aquestes dades confirmen la tendència observada aquest estiu en què les denúncies per venda ambulant de begudes a les platges van augmentar un 20% durant els mesos de juny i juliol, en comparació amb el mateix període de 2013.

El que ha baixat, gairebé un 40%, són les denúncies per oferir o demanar serveis sexuals al carrer així com les denúncies per juguesques, que han experimentat un descens del 93,2%.

 

També s’han reduït les denúncies per fer necessitats fisiològiques a la via pública (el tercer concepte més denunciat, amb 9.477 sancions), que baixen en un 8,4%.

Pel que fa a les trucades per queixes dels ciutadans al 092, el telèfon de la Guàrdia Urbana, des de l’Ajuntament es destaca la reducció del 25% de les trucades per consum d’alcohol i del 23,6% per oferiment i demanda de serveis sexuals.