ANTONI SOROLLA, gerent adjunt d'Hàbitat Urbà "Els que faci més de dos anys demanarem als propietaris, en aquest cas les entitats financeres, que els posin en un dels nostres programes. I transcorregut un mes, si no s'han posat els habitatges, començaria el procediment sancionador."
Comencen a sortir els primers resultats dels controls que ha engegat l’Ajuntament per detectar habitatges buits propietat d’entitats bancàries a la ciutat. De moment, dels 400 habitatges inspeccionats, entre el 40 i el 45% estan realment buits.
Els pisos es concentren sobretot als barris de Ciutat Meridiana, el Besòs i la Trinitat Vella. Són les zones més castigades per la crisi, on hi ha més impagaments i, per tant, on queden més pisos buits. I precisament per això és la zona on hi ha més demanda de pisos socials. D’aquesta forquilla entre el 40 i el 45% de pisos buits, ara l’Ajuntament haurà de determinar exactament la data de desocupació, és a dir, quant de temps fa que estan realment desocupats.
Segons ha explicat aquesta tarda al Consell de l’Habitatge Social de Barcelona el gerent adjunt d’Hàbitat Urbà, Antoni Sorolla, “els que faci més de dos anys que estan buits demanarem als propietaris, en aquest cas les entitats financeres, que els posin en un dels nostres programes” per tal de fomentar el lloguer. Els bancs tindran un mes de marge per acollir-se a aquestes mesures. Un cop transcorregut aquest temps, ha afegit Sorolla, si no hi ha canvis “començaria el procediment sancionador.”