La muntanya s’ha convertit en una de les opcions dels catalans per desconnectar de la rutina. Les restriccions derivades de la pandèmia de coronavirus sovint, però, en dificulten la pràctica. Les activitats formatives regulades que organitzen els centres excursionistes serveixen de salconduit per poder-se desplaçar entre territoris mentre les limitacions de mobilitat segueixin vigents. Aquest fet suposa un reclam per a molts barcelonins. “Tenim una escola de muntanya que té una sèrie de cursos molt diversos, que permeten que ens puguem desplaçar als llocs d’interès natural més enllà de la comarca. Això és permès i està regulat”, ha explicat a betevé Ton Barnils, director del Centre Excursionista de Catalunya (CEC).

De fet, algunes entitats com el Club Excursionista de Gràcia o el CEC han notat un augment significatiu en la demanda d’activitats i formacions, sobretot en les places disponibles per a joves i infants. Durant el primer trimestre del 2021, en alguns casos han arribat a l’objectiu de formació que tenien per a tot l’any.

En els últims dos mesos hem portat més de 1.000 nens a l’entorn natural
Ton Barnils, director del Centre Excursionista de Catalunya

L’escalada, activitat de moda

Alguns barcelonins han decidit iniciar-se en l’escalada en els últims mesos. És, segons diuen, una alternativa a altres esports que, ara per ara, no poden practicar per les restriccions de mobilitat. Barcelona disposa de més d’una desena de rocòdroms per gaudir d’aquest esport sense moure’s de la ciutat.

rocodrom de gracia

“Alguns joves s’han vist atrets per l’activitat del rocòdrom, vulguis o no és un lloc d’interacció social”, afirma José Lloret, president del Club Excursionista de Gràcia. Molts veuen en la pràctica de l’escalada una alternativa per mantenir i fer noves relacions socials en temps de pandèmia.

.